Eneco

17 februari 2020

In de raadsvergadering van 12 februari jl werd raadsleden opnieuw de mogelijkheid geboden om net als vorig jaar wensen en bedenkingen te geven over de mogelijke verkoop van de Eneco aandelen. Brussel heeft de mogelijkheid inmiddels goedgekeurd. Veel gemeenten willen verkopen.

Van het inzetten op duurzaamheid en behoud van werkgelegenheid van de 3000 werknemers in de regio wordt gezegd dat die voor zover mogelijk bij een verkoop zijn geborgd. En laten we vooral ook monitoren of dat is gebeurd.
Voor PvdA blijft het een punt van zorg dat we steeds minder invloed hebben op belangrijke organisaties en nutsvoorzieningen door verzakelijking en buitenlandse eigenaren. Al dan niet van onbesproken gedrag.
Bij deze verkoop geldt ook dat elk nadeel een voordeel heeft. In dit geval 46miljoen euro. Dat biedt kansen voor inwoners en burgerinitiatieven. En lang gekoesterde wensen als geluidwerende maatregelen en trapliften voor wie dat nodig heeft nu verhuizen voor veel ouderen niet gewenst of niet meer mogelijk is.

De kans is groot dat het college akkoord gaat met verkopen.
Ridderkerk ontvangt dan eenmalig 46 miljoen en ontvangt niet meer jaarlijks een omvangrijk dividend.

Wat zijn uw wensen voor Ridderkerk?

https://www.facebook.com/PvdARidderkerk/