Lintje voor PvdA-lid Inge Nuis

4 mei 2018

Zes Ridderkerkers zijn op 26 april jl. benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau en twee inwoners werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, waaronder PvdA-lid Inge Nuis.

Inge was sinds 1972 onder meer voorzitter, speler, scheidsrechter, redacteur van het clubblad, trainer en lid van diverse werkgroepen van handbalvereniging Saturnus ’72, de club waarvan hij mede-oprichter is. Ook zat hij in commissies van het Nederlands Handbal Verbond. Mede door zijn werk als registeraccountant wist hij de handbalvereniging in het verleden tot tweemaal toe uit een financiële crisis te redden. Onder zijn leiding kreeg Saturnus een eigen kantine, sportveld en sporthal.

Van 2002 tot 2005 was hij lid van de PvdA-fractie in de gemeenteraad. Daarna werd hij voorzitter van de plaatselijke PvdA-afdeling. Van 2007 tot 2016 was hij lid en vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden. Sinds 2010 is hij bestuurslid/penningmeester van Voedselbank Rotterdam. In 2012 was hij medeoprichter van de Stichting Ondersteuning Minderbedeelden Ridderkerk. Sinds 2014 is hij ambassadeur van de Wereldwinkel Ridderkerk.

Wij feliciteren Inge en alle gedecoreerden van harte met deze mooie Koninklijke onderscheiding.