Vakantietijd (door Arianne Ripmeester)

5 augustus 2019

De zomervakantie is begonnen. Het moment dat het dagelijks leven een aantal weken wordt vertraagd. Veel mensen zijn op vakantie of gaan nog op vakantie.  Dat maakt het voor organisaties soms lastig. Tegelijkertijd moeten sommige zaken gewoon goed blijven lopen, zoals in de zorg. En bij de hulp in de huishouding. Krijgt u hulp in de huishouding dan mag u verwachten dat ook in de zomermaanden uw huis schoon wordt gemaakt. Is uw vaste hulp drie weken met vakantie dan komt er dus iemand anders, zo staat in de contracten met de gemeente. Als u dat liever niet wilt of genoegen neemt met minder vaak hulp dan kunt u dat aangeven. Het is niet zo dat de organisatie dat voor u mag bepalen.

Extra aandacht is nodig voor mensen waarvan de indicatie binnenkort afloopt. Het gemeentehuis gaat nooit dicht dus het proces van herindicatie moet ook nu goed blijven gaan. Mantelzorgers en ondersteuners, let u mee op dat de indicatie op tijd wordt verlengd? Regelmatig blijkt het niet soepel te verlopen juist bij mensen die niet meer zelf actie kunnen ondernemen, zoals bij dementerenden. Heeft u hulp nodig, twijfelt u? aarzel dan niet. Trek aan de bel. Samen zijn we sterker.

Activiteiten vallen in deze periode vaak stil of lopen op een lager pitje door. Niet alle ouderen of kinderen zijn daar blij mee. Die missen hun vaste routine èn de gesprekken. Voelen zich soms wat alleen. Als we nu allemaal deze zomer eens wat vaker een praatje aanknopen. En met elkaar van de dagen genieten door veel mensen op de koffie te vragen thuis en op het Koningsplein, dan wordt het voor iedereen een mooie warme zomer!

Of u nu op vakantie bent of binnenkort gaat, naar familie gaat of thuisblijft… wij wensen u hele fijne dagen! En wij staan altijd open voor een gesprek.

Waar ben je naar op zoek?